ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Βήμα 1: Δεξίωση βάπτισης

 1. Υπολογίζετε αριθμητικά τους καλεσμένους, έστω και στο περίπου, καθώς και τα παιδάκια που θα παρεβρίσκονται.
 2. Σε συνεργασία με το Κτήμα Χατζή και το Αρχοντικό δεσμεύετε την επιλεγμένη εκκλησία. Είτε την Αγία Ειρήνη που βρίσκεται δίπλα στο Αρχοντικό ή όποια άλλη επιθυμείτε.
 3. Κατάθεση προκαταβολών.
 4. Αν έχετε μικρούς καλεσμένους καλό θα ήταν να φροντίσετε και την δική τους διασκέδαση. Θα είναι το καλύτερο δώρο για τους γονείς. Η ομάδα διοργάνωσης του Αρχοντικού Χατζή και οι Dream Makers είναι στην διάθεση σας.

Βήμα 2: Εκκλησία για την βάπτιση

 1. Συγκεντρώνετε τα δικαιολογητικά για τη βάπτιση.
 2. Ενημερώνεστε για τις παροχές που σας προσφέρει ο Ναός. Εάν δεν βάζουν κάτι επάνω στο τραπέζι που θα ξεντυθεί το μωράκι ή αν δεν θέλετε να βάλουν κάτι εκείνοι, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ένα σεντονάκι.

Βήμα 3: Φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση βάπτισης

 1. Επιλέγετε το επιτελείο των επαγγελματιών που θα αναλάβουν την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της βάπτισης.Το επιτελείο των Dream Makers είναι στην διάθεσή σας.
 2. Βλέπουμε μαζί δείγματα δουλειάς τους και σας ενημετρώνουμε για τα τελικά κοστολόγια. Αν έχετε δικούς σας επαγγελματίες αποφασίζετε όπως επιθυμείτε.
 3. Δίνετε προκαταβολή και κλείνετε τη συνεργασία και την ημερομηνία.

Βήμα 4: Προσκλητήριο

 1. Αποφασίζετε το θέμα και αναπαραγάγετε στα προσκλητήρια το ύφος της βάπτισης
 2. Τα αποστέλετε 1 μήνα πρίν την βάπτιση.

Βήμα 5: Μπομπονιέρες – Μαρτυρικά – Ποδιές Νονού & Νονάς.

 1. Ανάλογα με το επιλεγμένο θέμα δημιουργούνται μπομπονιέρες για τους μεγάλους και μικρούς σας καλεσμένους. Στην ίδια λογική είναι ταιριαστό να κινούνται και τα μαρτυρικά των καλεσμένων σας σε δύο μοτίφ: για τους κυρίους και για τις κυρίες. Ωραία σκέψη θα ήταν να προετοιμάστουν ποδιές για το Νονό και τη Νονά.

Βήμα 6: Διακόσμηση Ναού & Αρχοντικού.

 1. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του όλου event. Το επιλεγμένο θέμα θα αναλυθεί από το έμπειρο επιτελείο των Dream Makers σε διακοσμητικές λεπτομέρειες εντός και εκτός Ναού, χειροποίητες δημιουργίες ανθοδετικής με τα επιλεγμένα χρώματα καθώς και λεπτομέρειες διακόσμησης στο προαύλιο. Μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια, που θα ενθουσίαζε τους καλεσμένους σας, θα ήταν η παρουσία ενός Lemonade Bar με δροσιστική χειροποίητη λεμονάδα του Κτήματος Χατζή και αρωματικό παγωμένο νερό.

Ο χώρος του Αρχοντικού και η εσωτερική σάλα με τους πολυελαίους θα διακοσμηθεί με πολύ όμορφες δημιουργίες ανθοδεσίας, χειροποίητα διακοσμητικά, κεριά και μπαλόνια.

Βήμα 7: Dress Code.

Αποφασίζουμε τι θα φορέσουν οι:

 1. Μαμά.
 2. Μπαμπάς.
 3. Αδερφάκι/α – ποιο θα κρατάει τη λαμπάδα, αν υπάρχει η επιθυμία.
 4. Μωρό – Για να πάει στην βάπτιση.
 • Είναι όμορφο το μικρούλι σας να φοράει ρούχα που να ταιριάζουν χρωματικά με της νονάς ή του νονού. Είναι άλλωστε και μια χαρούμενη διαδικασία σε κοντινή επικοινωνία μεταξύ σας. Επίσης αν είναι κοριτσάκι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα όμορφο, ολάνθιστο στεφανάκι από μικρά ανθάκια ενώ αν το μωράκι σας είναι αγοράκι θα μπορούσε να φοράει γραβατούλα ή παπιγιόν στο ύφος και το θέμα της βάπτισης.

Βήμα 8: Περιποίηση – συνήθως της μαμάς.

 1. Συνεργασία με επαγγελματία Make up artist & Hair Stylist.

Επίσκεψη σε Spa για μία ολοκληρωμένη θεραπεία ομορφιάς και ξεκούρασης.

Βήμα 9: Δώρο Νονού / Νονάς

 • Αν δυσκολεύεστε ως προς το τι να προτιμήσετε, ρωτήστε μας – έχουμε εξαιρετικές ιδέες. Μαζί μπορούμε να βρούμε το πιο υπέροχο δώρο για τους πνευματικούς γονείς του μωρού σας. Παραδοσιακά, όπως γνωρίζετε, ήθιστε να στολίζουμε το δωρο και να το εκθέτουμε στην εκκλησία, στο τραπέζι με τα βαπτιστικά.

Βήμα 10: Τελευταίες λεπτομέρειες πρίν την βάπτιση, 15 ημέρες πριν.

 1. Επιβεβαιώνετε τηλεφωνικά ή προσωπικά την παρουσία των καλεσμένων και τα άτομα από κάθε οικογένεια.
 2. Προμηθεύετε την λίστα και το πλάνο με τους τελικούς καλεσμένους στο Κτήμα Χατζή για την ορθή προετοιμασία.
 3. Κάνετε μια λίστα με τα κινητά τηλέφωνα όλων των παραπάνω εμπλεκόμενων επαγγελματιών και φυσικά τους δίνετε τα δικά σας κινητά. Συνήθως η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στο κινητό τους την ώρα της βάπτισης οπωσδήποτε χρειάζεται να έχετε υποστήριξη από κάποιους δικούς σας ανθρώπους που θα βρίσκονται στο χώρο της βάπτισης.
 4. Μοιράζετε αρμοδιότητες στα κοντινά σας πρόσωπα. Μοίρασμα μαρτυρικών, περισυλλογή δώρων και αντικειμένων μετά το πέρας του μυστηρίου.

Βήμα 11: 1 ημέρα πρίν την βάπτιση.

 1. Ετοιμάζουμε μία τσαντούλα με τα πράγματα του μωρού μας.
 2. Ξεκουραζόμαστε.

Βήμα 12: Μετα την βάπτιση μας.

 1. Δηλώνουμε την βάπτιση στο Ληξιαρχείο μεσα στους επόμενους 3 μήνες από το μυστήριο.
 2. Συννενοούμαστε με τον νονό ή την νονα για την παρουσία τους στο ξελάδωμα και την εκκλησία για την ευλογία του μωρού και τη Θεία Κοινωνία του για τις επόμενες 3 Κυριακές.