ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ

 

Για το Κτήμα Χατζή και τους ιδιοκτήτες του , το κρασί είναι πολιτισμός , είναι δόσιμο μυαλού, ψυχής και ανθρώπινου κόπου.

Με αυτήν την φιλοσοφία ως οδηγό, με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι για το τελικό προϊόν αλλά και εμπιστοσύνη στην Αττική Γη και στο μικροκλίμα της , οι οικογένεια Χατζη και το κτήμα δεξιώσεων Χατζή παράγει κρασιά με υψηλή κριτήρια ποιότητας και μοναδική προσωπικότητα.

Ο εκλεκτός χαρακτήρας των παραγόμενων οίνων του κτήματος οφείλεται στην διατήρηση των χαμηλών αποδόσεων ανά στρέμμα.

Η καλλιέργεια των ιδιόκτητων αλλά και συνεργαζόμενων αμπελώνων γίνεται με βιολογικό τρόπο η οποία έχει στόχο την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Όταν ανοίγεται ένα μπουκάλι κρασί σερβίρονται εικόνες. Πεύκα, κυπαρίσσια , ελιές και εκατοντάδες παπαρούνες και ανεμώνες που <<στολίζουν>> με την ομορφιά τους το Κτήμα Χατζή.

Αυτός ο ευλογημένος τόπος , με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του (terroir) , την βιοποικιλότητα του, δίνει ενδιαφέροντα χαρμάνια και εν τέλει κρασιά με εκλεπτυσμένη γεύση, άρωμα και οινική κουλτούρα.